30 lag bjuds in att delta i Blood and Thunder World Cup!

Idag kom det äntligen, listan på vilka lag som bjuds in att delta i Blood and Thunder Roller Derby World Cup som går av stapeln i Dallas i december i år. När turneringen hålls kommer det vara ganska exakt tre år sedan sist, då tävlade 13 lag och den här gången blir det inte mindre än 30!

Känn på den, från 13 landslag till 30. Det är så häftigt vad det händer saker med derby nu!

För tre år sedan kom Team Sweden på 6 plats, strax efter Finland som knep femteplaceringen. Det ska bli mycket spännande att se var vi landar den här gången! Hur tror ni det går? De översta fyra är svåra att rucka på gissar jag (USA, Canada, England och Australien) men sen borde vi kunna slåss om placeringarna! Och det är dags att vi vinner över Team Finland nu tycker jag.

Landslagstränaren Salli Honkanen berättar mer i ett pressmeddelande:

”I förra Världscupen var det tretton lag som spelade. I år har flera lag tillkommit, som bland annat Grekland, Colombia och Västindien. Allt som allt är det nu 29 lag som kommer att kämpa om mästartiteln. Trots tufft motstånd tror Salli Honkanen att Sverige har chans att placera sig högt på resultatlistan.

– Sveriges chanser i cupen är stora och med hård träning borde vi kunna ta oss till 4:e-5:e plats, säger hon.”

Svenska rollerderbylandslaget laddar inför Världscupen 2014

team_sweden_roller_derby

Bild från Vincent Micheletti.

Leave a Reply

  

  

  


5 − = tre

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge