Akta lilla huvudet – om den stora hjälmfrågan!

Jeanette – Derbygalen skrev häromdagen ett fenomenalt inlägg om den stora hjälmfrågan. Dvs skejthjälm vs hockeyhjälm. Hennes inlägg och allt annat jag läst och hört talar sitt tydliga språk: de hjälmar som majoriteten av våra derbyspelare använder räcker inte. Det är en intensiv sport med fall, krockar och tacklingar. Vi behöver skydd som matchar intensiteten och nivån i vår sport, inte minst för huvudet!

Citat från inlägget hos Derbygalen:

  • De flesta hjälmar som används nu är inte säkra nog för de smällar huvudet utsätts för vid bout/scrimmages.

  • Att tänka på vid framtida hjälmköp: köpa CEENASTM och CPSC certifierade hjälmar.

När jag köpte hjälm var valet väldigt enkelt. Jag tvivlade i några minuter, jag vill ju vara som alla andra! Men sen kom jag på, om alla andra gör ”fel” vill jag fortfarande vara som alla andra då? Nej. såklart inte. Så jag köpte en hockeyhjälm från Bauer på Intersport, inte deras dyraste modell men väl tillräcklig för hur jag åker nu.

IMG_20140105_162711

Så vad tror ni, är vi på väg mot en förändring i den här frågan? Fler och fler åker ju faktiskt med hockeyhjälm, hela VSTRD har ju matchande röda hockeyhjälmar tex. Mycket föredömligt! Och alla vi nya, vi kommer ju in med ett öppet sinne och fler och fler verkar ju välja hockeyhjälm framför skatehjälm.

3 comments to Akta lilla huvudet – om den stora hjälmfrågan!

Leave a Reply

  

  

  


nio − = 2

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge