Är du nyfiken på roller derby? Testa att vara NSO!

Okej, vi börjar från början. NSO står för Non Skating Official. Under en match händer det så himla massa som på något sätt måste roddas; utvisningar ska klockas, poäng ska räknas och penalties ska skrivas upp. De som sysslar med detta är alla fantastiska NSOs som ofta känns igen på sina rosa tröjor. Utan alla frivilliga skulle vi inte ha en sport!

Jag frågade Hellmouth, en av mina freshiekompisar och en van NSOare varför det är kul och viktigt att vara NSO.

Att som freshie vara med som NSO vid bout och scrimmage är en självklarhet! Det är både roligt och utvecklande! Fördelarna för dig själv är många, du får lära dig regler och se hur sporten utövas i en seriös situation där alla på plats har ambitionen att göra sitt allra yttersta för att boutet ska genomföras på rätt sätt. En annan fördel är att du lär känna en liga inifrån och ligan lär känna dig!

När jag varit NSO har mina tränare spelat och det här är också ett otroligt bra tillfälle att tacka för deras engagemang, tidsinvestering och alla goda råd. Tack vare mig kan mina tränare ägna sig åt det bästa de vet – att spela Roller Derby!

Utan NSOs blir det svårt att scrimma och bouta och solidariteten i att vi alla hjälps är en av grundpelarna i sporten över huvud taget.

Så, om du är nyfiken på derby eller nyfiken på en liga – hör av dig och erbjud din hjälp som NSO! Du kommer lära dig massor och samtidigt få ett ansikte på alla de coola som du ser ute på planen. Vill du sen börja rulla är tröskeln lite lägre. Att vara NSO är också ett sätt att ta del av derby om du inte kan eller vill ställa dig på skates. Det finns en plats för alla! Ligor behöver ständigt hjälp, lättast är alltid att höra av sig till dem på Facebook eller via mejl.

Är du sugen exakt just nu vet jag att Royals i Stockholm är på jakt efter NSO till sitt bout den 31 maj (skriv en kommentar om du är nyfiken så förmedlar vi kontakten). Även Västerås har tidigare gått ut och sagt att de behöver NSO-hjälp när de har sitt första hemmabout, Final Mayday, den 31 maj.

Vill du vet ÄNNU mer? Läs mer om NSO hos WFTDA.

bengtster design nso 1bengtster design nso 2bengtster design nso 2

Bilder från Bengtster Design!

Leave a Reply

  

  

  


+ 4 = elva

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge