Back to basics

Under gårdagens träning funderade jag mycket på detta blogginlägg. Det handlar om vikten av att bygga en stabil grund av skills att stå på när det är dags att utvecklas och bli mer avancerad.

Igår tränade vi på basic fotarbete, plogtopp och ännu mer fotarbete. Att snabbt kunna skifta vikten från en fot till en annan utan att tappa tempo, utan att tappa balansen och utan att tappa fokus är inte lätt. Efter en intensiv månad med bout känns det skönt att vara tillbaka vid det grundläggande, vid alla de där små detaljerna som efter mycket nötande kommer få oss att bli bättre spelare. Som kommer att få oss våga när det väl gäller. För att vi vet att fötterna gör precis som vi har tänkt oss.

Än så länge gör mina fötter ofta tvärtemot vad jag har tänkt, när jag snabbt tänker hoppa åt sidan känns det som om de är fastlimmade i golvet. När jag smidigt ska juka mig förbi en blocker så är jag inte så smidig alls. (Men jag lyckades i varje fall hålla armarna nere igår).Långsamt långsamt blir vi bättre, och egentligen går det jättefort, gruppen blir tillsammans bättre varje träning, och det är så häftigt att se. Vi tränar på nya coola grejer som vi inte klarade av för några veckor sen, och ändå är det skönt att återvända till fotarbetet, det det långsamma tragglandet, för det är det som kommer att göra skillnad i slutändan.

Bilden är från i somras, när pack var nytt och spännande!

1185418_10151573112491373_530743603_n

Fotograf Sin Vuu

 

Leave a Reply

  

  

  


8 + fem =

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge