Bouthelg

Medan Elin var i Berlin och vädrade sina skydd tog jag en tur till Göteborg och spelade mitt andra bout, med fantastiska C-stars. Gothemburg Roller Derby bjöd in till en double header med halloweentema. (Även om jag inte var så halloweenig, bytte ute mina blåa streck i ansiktet till svarta..)

Långt innan det var dags att bouta fick vi pröva golvet, och om jag säger såhär: när Dock City och Västerås möttes i samma hall för några veckor sen tog alla Sticky Skates hårda hjul slut. Det var ett förvirrande golv. Jag hade mina 95:or för jag hade blivit förvarnad om att det var greppigt. Och jag kunde inte ens göra ett vanligt litet plogstopp. Min räddare i nöden blev Feisty från Malmö som tog med sig 97:or till mig, med dem på utsidan gick det faktiskt att bromsa. Att sälja hårda hjul i Angered har visat sig vara en lönsam affär för vår nya skateshop vill jag tro.

Själva boutet då?

Det var C-stars tredje bout, och det märks att laget har fått lite vana. Vi vet vad vi ska göra i omklädningsrummet, hur vi ska peppa och värma upp. Vi vet hur mycket vi ska äta innan boutet och när. Vi hann till och med se halva seriespelsboutet som var innan vårt utan att behöva stressa. Vi stressade lite om hjul dock, vilka hjul har en på ett greppigt trägolv? Är det någon någonsin som har träffat på ett så greppigt trägolv förut?

När alla hjul var bytta, och uppvärmningen avklarad så rullade det igång. Lugnet la sig, alla hittade sin plats under gear check och plötsligt boutade vi. Och som vi boutade, det var ett fantastiskt roligt bout. Gothemburg B spelade sitt första bout och hade förhoppningsvis lika kul som oss. För oss så flöt spelet på, vi hittade varandra, alla var på rätt plats och gjorde rätt saker. Vi kommunicerade och läste av spelet. Jag har nog aldrig upplevt ett så lugnt och avslappnat spel tidigare. Det var fantastiskt roligt. Lyckan i att spela bra och att spela tillsammans var bland det finaste.

Så tack alla inblandade för en fantastiskt derbydag!

Och ett extra tack till min långväga fan-club (som gjorde världens finaste skylt)!

Resultat:

Seriespelet:

Stockholm Roller Derby 287 – 127 Gothemburg Roller Derby A

STRD C-stars 271 – 118 Gothemburg Roller Derby B

10668923_849715101735533_1040650825924458816_o

 

 

Leave a Reply

  

  

  


+ 7 = tio

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge