Brawlgust

Jag måste vara sämsta sportbloggaren någonsin, jag åkte till England, och gick på ett awesome boot camp, men jag tog inte en endaste bild. Inte på hallen, inte på människorna, inte på min fina hjälm eller ens på Birmingham. Den enda bilderna jag tog under min långhelg i England var i samband med mat.  Ca värdelöst utifrån ett Roller Derby perspektiv!

Men, bilderna hade nog inte sagt er så mycket ändå. I Birmingham ligger Futsal Arena, där spelades världskuppen i Mens Roller Derby, och där hade vi nu vårt boot camp. Hallen är gigantisk. Vi var alla i samma rum, separerade av nät fick vi med råge plats med tre fulla derbybanor.

Jag började med otur, mitt flyg var sent, vilket innebar att jag missade bussen till Birmingham, vilket gav mig ca 4 timmars sömn innan första dagen av 6 timmars träning. Inte en optimal uppladdning. Men pepp som jag var fick det gå ändå.

Hur var då ett boot camp med Europas bästa liga?

Kort svar:

– Fantastiskt!

Jag har varit på några boot camps nu, och detta var så otroligt välplanerat. Alla övningar var genomtänkta och hade ett syfte. Vi fick övningarna presenterade för oss och tips om hur de skulle kunna hållas på hemmaplan, för våra egna ligor. Jag var med i gruppen co-ed (ej separatistiskt för tjejer), den var co-ed till den utsträckning att det var hela fyra killar i gruppen. Varav tre var från Göteborg.

London Rollergirls gav intryck av att vara en fantastisk liga med väldigt god stämning. De bjöd på sig själva och alla tränare delade med sig av personliga tips och trix och specialiteter. Vilket var otroligt givande.

Boot campet avslutades med ett scrim, trots att det kändes som om jag inte skulle orka rulla en meter till så var jag med. Och hamnade i det avancerade scrimmet, vilket var fantastiskt roligt och utmanande. Att spela med folk en aldrig ens har pratat med är en konst. Det gick sådär hela scrimmet fram tills sista jammet, då satt allt plötsligt perfekt och jag lyckades hindra jammern från att bryta sig loss ur packet, om och om igen. Helt enkelt en perfekt avslutning på helgen.

Överlag är jag väldigt glad att jag åkte, jag har fått en fin pepp och självförtroendeboost inför höstsäsongen. Och efter att ha titta på deras armmuskler är jag väldigt motiverad att gå till gymmet!

Tack alla inblandade för en helt fantastisk helg med 13 timmar derby.

Så, matrelaterade bilder coming up!

//Kain Saw

IMAG6568

 

 

 

Leave a Reply

  

  

  


2 + två =

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge