CCR tar över Amerikat!

Just nu händer det, Crime City Rollers har flugit över pölen och tar sig an USA. Deras huvumål är turneringen East Coast Derby Extravaganza, ECDX där inte mindre än 50 bouts ska spelar på en helg! På vägen dit passar de dessutom på att bouta mot ungefär allt som rör sig. Hittills har de spelat två bout och ikväll är det dags igen när de möter Garden State Rollergirls som är rankade på 78 plats.

De första boutet de spelade  var mot Roc City (92) där CCR tyvärr förlorade med 224-151. Igår spelade de sitt andra bout, denna gången mot och Assault city (111) som CCR vann STORT med fantastiska 320-107! I båda bouten vann de dock över predicted score enligt flattrackstats.com och de är redan uppe i topp på deras ”biggest movers” – mycket kan hända, de har hela tre bout kvar att spela!

Crime City Rollers är den andra svenska ligan i år som beger sig över pölen för att delta i en Amerikansk turnering, tidigare i vår åkte Stockholm Roller Derby till Florida och Beach Brawl där de spelade tre fantastiska bout som gav dem en rejäl skjuts upp i rankingen. Det är ju allmänt känt att europeiska lag ofta är underrankade och sådana här resor tenderar att visa det väldigt tydligt. CCR är idag rankade på plats 145 och det ska bli mycket, mycket spännande att se hur den här resan påverkar den siffran. (OBS såklart är inte rankingen det enda viktiga, det är också lärorikt, utvecklande och tio saker till – men det ÄR spännande med ranking och det är ju den enda värdemätaren vi har egentligen.)

Så heja heja CCR, vi här hemma håller alla tummar och tår för bra bouts och en riktigt kick ass turnering!

Vill du veta mer om detta koncept att åka över till Amerika för att delta i turneringar? Då kan du lyssna på Derbypussars avsnitt om exakt detta!

ccr1 ccr2

Leave a Reply

  

  

  


sex − = 5

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge