DerbyLove testar Roller Derby Athletics – pass 3: Booster Juice Workout

Välkomna till DerbyLoves träningsutmaning där målet är att träna oss igenom ett pass från Roller Derby Athletics varje vecka. Förra veckan testade vi ett riktigt jobbigt pass som heter Skater’s Choice Workout. Och dag är det dags för en riktig pulshöjare!

Pass nummer 3

Detta passet heter Booster Juice Workout och är ett uthållighetspass. Det inleds med en pulsövning, sedan är det fyra övningar i tre varv och så avslutas det med en pulshöjare. För att utmanas hitta det där lilla extra, den där kraftansträngningen som behövs för att göra ett riktigt bra sista jam i ett bout. Passet ser ut såhär:

Det inleds med en pulshöjare i form av 20 burpees, följt av 3 varv med:

  • 10×10 sumo squat pulses
  • 10 armhävningar
  • 20 utfallshopp
  • 20 ”rullande situps”

Avslutningsvis gör man 20 ”side to side power planks”. Hela passet i bättre detalj finns via länken ovan! Du kan också få instruktioner i filmen.

 

Elin provar

Hur var ditt allmänna intryck av passet?
Jobbigt! Även lite splittrat, för mig var det lite ojämn svårighet på övningarna. Svårt att hålla en jämntuff nivå igenom.

Favoritövning?
Sumo Squat pulses. Älskar squats! Och den här varianten kändes verkligen i benen.

Hatövning?
Power plankorna (?) var svåra att göra bra för mig, samma med utfallshoppen eftersom jag inte känner att jag har tekniken för dem. Jag ogillar generellt övningar som jag inte kan göra ordentligt.

Vad är du mest nöjd med?
Att jag lyckades genomföra trots ”hjälp” från min två och ett halvt-åring.

Skulle du göra det igen?
Nja, jag gillar förra passet bättre. Men jag tar absolut med mig upplägget med de pulshöjande övningarna, och squatsen gör jag om!

Skulle du rekommendera det till en vän?
Ja, absolut. Bra övningar och bra upplägg, även om jag hade svårt med delar av det! Det är åtminstone bra inspiration, även om det inte är ett perfekt pass just för mig. Och det gjorde ju sitt jobb…

Vad ger du passet för betyg?
Tre starka skates av fem möjliga!

Kain Saw provar

Hur var ditt allmänna intryck av passet?
Till en börja med så fick jag byta ut flera av övningarna då jag inte kan belasta handen. Fick ett tips om att byta ut burpees mot prisoner get up, detta för att få till en pulshöjande övning utan att belasta handen (och som ändå liknar burpees). Bytte ut armhävningar mot sit ups och på slutet när det skulle vara ”side to side power planks” så gjorde jag ”prisoner get up” igen.

Jag gillade variationen i programmet och det faktum att det var en pulshöjande övning först, därefter ett gäng repetitioner och till sist en jobbig avslutande övning när en nästan är klar.

Favoritövning?
Förutom att jag blev lite kär i ”prisoner get up” så gillade jag ”sumo squat pulses”, de känns i benen idag kan jag lugnt säga.

Hatövning?
Ingen specifik, men i sista omgången ”prisoner get ups” så kände jag ett visst mått av hat. Det var så jobbigt.

Vad är du mest nöjd med?
Att jag gick till gymmet och gjorde hela programmet där, trots att jag kände mig jättelöjlig. Så mycket bättre att göra det där det finns plats och där jag inte behöver fundera på om det stör någon.  Och att jag gjorde de tio sista repetitionerna, var väldigt nära att inte göra klart den sista övningen.

Skulle du göra det igen?
Även om jag gjorde om passet till att passa mig så gillade jag det skarpt, kommer nog definitivt göra om det.

Skulle du rekommendera det till en vän?
Ja!

Vad ger du passet för betyg?
5 skates av 5 möjliga, jag hade kul!

IMAG1556

IMG_1918

Jag kallar den ”squats i småbarnskaos”

 

Leave a Reply

  

  

  


8 × = fyrtio åtta

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge