Det var derby-därby och taket lyfte från Farstahallen

Igår var det söndagen den 7 december. Också känd som Den Stora Sammandrabbnings-dagen. Det var äntligen derby-därby i Stockholm, Royal Army hade bjudit in Stockholm BSTRDs och ja, inte helt oväntat var spänningen hög. Det är några år sedan STRD delades och Stockholm Royals skapades, och igår möttes de äntligen på plan.

Boutet var snabbt och lagen var jämna och det var olidligt spännande rakt igenom. BSTRDs ledde genom i stort sett hela matchen men Royal Army släppte aldrig greppet, som max var nog poängskillnaden runt 20 poäng och det tar man in snabbt. Stundtals var det mycket som hände och vid ett tillfälle var samtliga blockers från Royals utvisade samtidigt (alltså två i boxen och två i kön, viss rörighet kopplat till detta.) Läktaren var fylld till brädden med folk, och vi skrek och skrek och skrek. Klackarna avlöste varandra och ja alla var ju allmänt åsm på plan så jag skrek mest hela tiden oavsett vem det var som gjorde snygga saker. Det delades ut ovanligt många insubordinations upplevde jag, och i alla fall några av dem var nog delvis ett resultat av att publiken skrek sig hesa så till den grad att domarna helt enkelt inte hördes ordentligt på tracken.

Efter ca 55 minuter tog Armyn helt plötsligt över ledningen. Alla blev nervösa och exalterade och Royalsklacken har nog aldrig skrikit så högt. Armyn fieldade samma jammer fyra gånger på raken (heja Fannie du var asbra!), BSTRDs blev stressade, åkte på en olycklig jammerutvisning och helt plötsligt var det slut och Armyn hade vunnit med 174-158.

Jag har svårt att sätta ord på mina känslor under boutet. Jag hejade liksom på alla på en gång och jag blev verkligen sjukt glad när Armyn vann, samtidigt som jag försökte förhålla mig till att min liga precis hade förlorat. Det var förvirrande stundvis men mest av allt tycker jag det är roligt att lagen äntligen har mötts på riktigt. Jag tror och hoppas att nästa möte ligger närmre är flera år bort, och jag tror och hoppas på att vi kan hitta fler tillfällen att samarbeta.

armyn bstrds 3 armyn bstrds 1armyn bstrds 2

Se mer bilder från Simon Leijonmarck på Facebook.

Leave a Reply

  

  

  


9 × = åttio ett

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge