Elin och den eviga min skills-ångesten

Jahopp, vi kan väl arkivera det här inlägget i kategorin ”att var fresh meat 101″. Det börjar nämligen dra ihop sig till minimum skills-test i Royals (om en dryg vecka). Och jag är jag, även om det finns tusen argument för att jag inte ska ha bråttom eller stressa över detta så kommer jag göra just det: ha bråttom och stressa. Samt nojja och överanalysera.

Såhär är det, jag vet att jag närmar mig att klara testet. Jag vet att jag klarar mycket av det utan problem. Grunderna är jag inte orolig för, att åka, att stanna, att åka fort, att åka baklänges, hoppa, åka i pack och paceline känns lagom säkert. Men jag vet också att det är några pusselbitar som inte är hundra, men som med lite träning kan gå alldeles utmärkt. Till exempel är slalom och quick cuts saker som ofta funkar men som vid vissa tillfällen känns skakiga, transitions är en annan grej som helt plötsligt har fallit på plats men som kan kräva lite längre startsträcka ibland. Sen finns det också delar som jag helt enkelt inte har greppat vad som krävs för ”godkänt”, tex hits/checks/blocking, wips och positional blocking – jag kan det, typ, men jag vet inte om jag kan det tillräckligt bra. (Det är liksom inte alltid helt självklart vad saker betyder när en läser om min skills. Språkförbistringar osv. Önskar mig: en officiell översättning av min skills till svenska.)

Varför jag har bråttom? Ja, dels för att jag är jag. Tålamod är inte min grej. Sedan är det också så att jag är anmäld till Rauk n’ roll på Gotland om en knapp månad. Jag vet att jag kommer ha några fantastiska dagar och lära mig oerhört mycket även om jag inte har min skills, men jag kan inte riktigt släppa tanken på att jag skulle kunna lära mig ännu lite mer både av träningen och av eventuella scrimm OM jag klarar min skills innan jag åker (en kan byta grupp om en fixar min skills innan Rauken nämligen.) Och nu har vi ett test bara några veckor innan jag åker, jag kan verkligen inte släppa att jag har chansen dinglandes framför mina ögon.

Så vad jag gör? Tränar så mycket jag kan, överanalyserar allt samt håller tummarna och djupandas.

Vad är planen? Göra mitt bästa, ta vara på tillfället att lära mig och att få värdefull feedback, och sedan inte gråta allt för mycket när jag med största sannolikhet blir underkänd på testet.

2014-05-20 (4 av 6) 2014-05-20 (5 av 6)

Hoppetihopp. Hoppövningar på en skolgård en solig kväll. Vill hävda att jag kan hoppa som jag ska, även om det kanske inte framgår av bilderna. Bildtack till Fab F’Ämme!

Leave a Reply

  

  

  


− 5 = fyra

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge