Elins galnaste träningsvecka

Den här veckan alltså, en sådan vecka har jag inte haft sedan jag gjorde baskerprovet. Minst. Bra grej att jag gillar att träna då, annars hade det inte gått. Men nu står jag här på andra sidan med flera segrar i bagaget och betydligt starkare än för en vecka sedan.

Måndag – vilodag.

Tisdag –  årets första löppass. Tjoho! Mycket nöjd både över att jag kom ut och hur det gick. Jag sprang 5 kilometer, rundan var delar av vägen hem från mitt jobb. Lite bökigt genom stan men fint från tekniska till universitetet. Jag gillar för övrigt transportlöpning, träning som inte tar tid liksom. Detta gör jag om!

Onsdag – två timmar rull med royals, en av de bättre träningarna på länge. Vi körde mycket t-stopp, som är jobbigt men som går framåt, och crossovers. Och jag älskar ju crossovers för det är roligt när det går snabbt!

Torsdag – vilodag. Igen. (Tro mig, det behövdes inför helgen.)

Fredag – halvvila. Jag cyklade till och från jobbet, totalt drygt en timme med bland annat en mördarbacke på väg hem. Vardagsmotion när den är som bäst!

Lördag – Blogger boot camp 2014. Nu börjar vi prata om varför den här veckan var lite galen. Det blev fem pass på en dag, en rejäl genomgång av kroppen med fokus på såväl styrka, kondition och rörlighet.

  • Pass ett var ett crossfitinspirerat pass. Redan här övertrasserades min burpeeskvot för dagen. Skoj men inget outstanding jämfört med resten av dagen.
  • Pass två var ett HIT-pass med Casall och deras fantastiska träningsredskap. Jätteskoj och häftigt att prova deras utrustning som verkligen gav träningen en extra dimension.
  • Pass tre var ett Krav Maga-pass, ett självförsvarspass. Extremt tufft för överkropp och bål. Jag har blåmärken och lite svårt att använda som kvitto på det här passet. Passet var jätteroligt och jag fick intensiva flashbacks till lumpen när vi körde jättemycket Krav Maga. Både roligt och omtumlande!
  • Pass fyra var KettleWorx, ett gruppträningspass med kettlebells. Här var jag ganska svag, men tog mig igenom på halvfart. Jag gillade träningsformen och hoppas få testa det igen!
  • Det femte och sista passet var ett rörlighetspass. Välbehövligt efter en i övrigt helt galen dag. Och nog så jobbigt i sig!

Söndag – the day of träningsvärk! Trots mördande träningsvärk från öronen till tårna så skuttade jag glatt till veckans andra derbyträning. Dubbelbokning av hall (ja, igen…) gav oss en chans till off skate i solen i nästan 40 minuter. Efter det fick vi äntingen tillgång till hallen och körde en timmes on skate. Bra golv, mycket fokus på crossovers. Det gick snabbt och var kul! Sedan övade vi på att springa på tåstoppen och avslutade med paceline.

Nu avslutar jag veckan i en hög i soffan framför Veronica Mars. Bra grejer!

armhävningar

Jag vill föra till protokollet att jag också kan göra armhävningar på tårna. Men inte idag!

1 comment to Elins galnaste träningsvecka

Leave a Reply

  

  

  


sju × = 49

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge