En blir bra på det en övar på

Något som kan provocera mig oerhört mycket är personer som bara kan saker, som bara gör crossovers utan att tänka på det och inte har några problem alls med sina t-stopp. Såklart är detta något som är helt orimligt att bli provocerad av, men så är det, jag har vissa svårigheter med att hantera att andra är bättre än mig.

Jag har börjat inse att jag när det kommer till teknik har en ganska seg inlärningskurva. Saker sitter extremt sällan på första försöket. Mina crossovers tog tid, jag har kämpat mig blodig för att sätta t-stoppen (och jag har fortfarande problem på ena sidan), att åka på ett ben har varit svårt, jag är mitt uppe i tranistions nu som jag i det närmaste drömmer mardrömmar om, och slalom och lateral cuts vågar jag inte ens tänka på hur jag ska klara.

Men, istället för att bli nedslagen över att det är svårt väljer jag att fokusera på att jag verkligen blir bra på det jag övar på! Inte särskilt revolutionerande, men ändå en snuttefilt att hålla fast vid i stunderna när inget funkar.

Crossovers som var så svårt så svårt i början känns nu jättebra, t-stopp kan jag göra utan att tänka på det, och transitions börjar släppa. Det går. Det tar bara lite tid och extremt många repetitioner. Men det är okej att det tar tid och jag jobbar på att ta mig tid till att låta det ta tid. Jag nöter, jag nöter, jag nöter. Jag tänker dessutom så att när jag väl sätter något så har jag ägnat så mycket tid åt att öva på det att jag verkligen kan det. Jag vet vad jag sysslar med för jag har snurrat femtioelva varv på en jävla skolgård i jakt på bra transitions. Mycket av mina hinder sitter i hjärnan, och när hjärnan väl kommit i kapp har kroppen hunnit lära sig och helt plötsligt går det bara.

20140524_164651

20140524_164611

Förra veckan. Jag tog en timme och åkte fram och tillbaka på skolgården. T-stopp och transitions. Nöta. Nöta. Nöta. Det blev mycket bättre. Ibland behöver man bara göra saker i sin egen takt på sina egna villkor.

Leave a Reply

  

  

  


5 × två =

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge