Europe is HUNGRY!

Den här hösten alltså. Derbyhösten. Berlinhösten. Så mycket har hänt och så mycket händer. Derbyeuropa vrålar och skakar som en storm och en jordbävning i kombination så att det hörs och känns hela vägen över Atlanten.

Playoffs och Championships hände. WET hände.

Jag har svårt att hitta en ansats för att skriva om allt som pågår, om allt som känns, om bouts som spelas och avtryck som görs. Om turneringar, om mästerskapstitlar, om viktiga spelare hit och dit. Allt är så stort och så litet på samma gång. Men jag tror vi ger det här inlägget till Bear City. Oavsett vem som vinner vilket bout eller vilken turnering så är det Berlin som har vunnit vår kärlek och respekt den här hösten.

Som så många andra Europeiska lag så åkte Bear City till USA i våras för att kämpa sig uppåt i rankingen. De spelade smartast både inför resan och på Beach Brawl, som ensamt lag av de fem som åkte över Atlanten under våren tog de sig till slut (med en viss skopa tur) till division två playoffs i Kanada tidigare i höst. I Kanada tog de chansen och visade vad som kan förväntas av Europeisk derby på riktigt. De var seedade nia, och enligt rankingen hade de knappt en chans att vinna ett bout, men tog oss alla med storm när de vann inte bara ett utan tre bout och på målsnöret knep de andraplatsen och biljetten till Championships i Nashville. Vi var många som skrek och jublade och hoppade i våra soffor med sönderbitna naglar när de spelade sönder i stort sett allt motstånd. De satte ner skaten med besked och berättade för derbyvärlden att Europa var här för att stanna.

Sedan åkte de till Championships för att spela om bronsmedaljen. Och ja, de vann den efter ännu ett fantastiskt bout (dock skulle jag här vilja passa på att skriva ett öppet brev till Berlin: sluta spela så spännande bouts som tvunget ska avgöras i sista jammet, våra nerver orkar inte detta!) Och vi fortsatte jubla och skrika oss hesa och hoppa i våra soffor.

Och så var det dags för WET. Efter tre vändor tur och retur till USA kom våra mästare till Malmö och den första officiella WFTDA-turneringen i Europa. På schemat stod bouts mot STRD, Helsinki och Rainy City. Bear City spelade precis lika bra som vanligt, men förlorade mot både STRD och Helsinki efter helt sinnessjukt bra derby. Vi är många som har sagt det om och om igen, bland annat fantastiska Master Blaster från Bear City.

The scores in the games Berlin played we’re not a representative that we are over ranked. It is representative of how under-ranked our fellow euro teams are.

Master Blaster

Tack Bear City för att ni hjälper oss alla att sätta derbyeuropa på kartan. Tack för att ni har investera pengar, tid, energi, svett och tårar i att göra det här avtrycket. Och att ni sen delar med er av det och hjälper till att lyfta oss andra. Tillsammans kan vi göra ett ännu större avtryck och visa ännu tydligare att derbyeuropa är en kraft att räkna med.

“We know we might take a small rankings hit from this, but it is totally worth it to support Europe and to create a basis here, where we can all play each other sanctioned and not having to calculate if we can play each other or travel to the States so many times in one year.”

Bonez

berlin bombshells

Bilkälla.

Leave a Reply

  

  

  


3 × nio =

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge