Första försöket på varven

Igår hade vi organiserad träning i ligan men den var kort, den var långt bort och den var sent. Och det funkade inte att lägga en hel kväll på att sitta på tuben längre tid än jag skulle få träna och sen komma hem mitt i natten. Men eftersom jag var så inställd på att träna bestämde jag mig för att testa utomhusrinken i Gustavsberg istället, tillsammans med Alfva. Det är bra underlag och finns en track att åka på. Ett mycket bra beslut visade det sig.

Jag passade på att öva på mina t-stopp, och det går framåt vilket såklart känns bra. Jag åkte mycket på ett ben, åkte på fel håll, gjorde crossovers på fel håll, testade transitions, åkte en jäkla massa baklänges och sällskapsåkte mycket. Och så testade vi varven.

Jag har känt att jag vill testa varven tidigt för att ha ett mätvärde. Något att jämföra med, en utgångspunkt. Så igår när vi var två, vi hade en tom track och all tid i världen så passade vi på. Inte med ambitionen att klara det utan med fokus att känna efter. Min teknik var okej, men jag har lite att jobba på: jag kan köra ett helt varv med bara crossovers men det blir ofta att jag får ta några strides längs långsidorna för att komma in rätt i kurvan – och det känns onödigt. Jag behöver öva på att verkligen ta ut mina crossovers och inte ha så bråttom. Det går snabbt ändå liksom. Och så måste jag kötta lite mer också, jag tog det ganska lugnt eftersom det var ganska halt och det var första gången jag körde. Jag känner att jag absolut kan åka snabbare, bara jag vågar lite mer.

Så hur gick det då? Jo jo, drygt 25 varv klarade jag på 5 minuter. Inte illa pinkat för första försöket alltså!

wpid-IMG_20140408_212649

Tips om du ska testa varven: den vanliga stoppklockan i din (smarta) telefon har förmodligen en varv-funktion/mellantidsfunktion. Använd den för att 1) räkna varv, 2) hålla koll på dina varvtider. Mycket nimt!

1 comment to Första försöket på varven

Leave a Reply

  

  

  


1 + = nio

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge