Freshiebootcamp med Borlänge Näsblod!

I helgen var halva DerbyLove.se (Elin) hos Borlänge Näsblod på freshiebootcamp och det var alldeles, alldeles underbart! Borlänge Näsblod arrangerade dagen tillsammans med Västerås Roller Derby som tillhandahöll tre fantastiska tränare, supertack till YippieeCajjoo, Meanie och Foxen som delade med sig av sina fantastiska kunskaper till oss ca 30 peppade deltagare från Stockholm, Borlänge, Örebro och Hudiksvall – det var guld värt!

Dagen var upplägg så att vi inledde med ett långt on-skate-pass, hade fikapaus kombinerat med en genomgång av grunderna i derby, fortsatte med ett off-skate-pass med fokus på att testa olika bra styrkeövningar som stärker våra derbymuskler och avslutade med ännu ett långt onskatepass som både var en praktisk regelgenomgång och skillsövningar.

Under onskatedelarna hann vi med att öva slalom, crossovers, olika stopp, transitions, fotarbete (inte reglerätta steppingövningar utan mer fokus på att röra fötterna oregelbundet som någon slags kombination av förflyttning och fartkontroll/broms), väggar, packåkning och paceline. Allt var helt jävla åsm och jag lärde mig så mycket! T-stoppen går bättre, även om det är en never ending story med något som aldrig känns riktigt bra, jag åkte dessutom mycket baklänges vilket bara blir roligare och roligare, och jag fick till några helt okej transitions.

Under crossovers-delen delade vi upp crossovers och fokuserade enskilt på varje ben vilket var väldigt bra för att verkligen få in hur det ska kännas när vi tar i med respektive ben. Jag har redan känt när jag åker snabbt att jag får mest fart med innerbenet och det var mycket nyttigt att verkligen bryta ut de rörelserna och öva, öva, öva. Sedan åkte vi snabbt på det väldigt hala golvet och såklart försökte jag lite för mycket så jag trillade och slog i höften och armen samt vred knät. Inte överdrivet skoj och det gjorde ont igår men är nästan helt bra idag.

Dagens bästa: jag lossade äntligen på mina truckar varpå det helt plötsligt gick okej att köra slalom. Varför har jag inte gjort detta tidigare?!

Dagens sämsta: att vi inte kunde rulla ännu mer och ännu längre, och att jag trillade och det kändes som att jag spetsade mig själv på min egna höft.

boot camp borlänge näsblod derbylove.se

Ni hittar mig liggandes på golvet längst fram. För tydligen är jag den människan nu. Vojne, vojne vad gör derby med oss egentligen?

Läs mer om dagen hos Derbygalen, hos Alfva samt i Dalarnas tidning.

Leave a Reply

  

  

  


+ nio = 10

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge