Full fart i bloggvärlden

Det är full fart i bloggvärlden, och definitivt i derbybloggvärlden. Tänkte tipsa om två blogginlägg som sprids på mina Facebook, båda tar upp tänkvärda saker kring derby, träning och skador.

5 Things to Keep in Mind About Safety, Over-Training and Body Image in Roller Derby

Ett intressant inlägg flertalet olika saker, men det jag framförallt tar till mig är delen om hetsen att börja bouta så snabbt som möjligt. Vilka risker det innebär både för en själv och för andra spelare på tracken. Risken att bli skadad i derby är stor, vi kommer antagligen att skada oss allihopa någon gång, men det gäller att försöka minimera skaderisken. Ju säkrare vi är på skates desto säkrare är det för andra att åka i närheten av oss.

Ett klart läsvärt inlägg om mycket av det vi borde prata om i derbyn!

Klicka här för att komma till blogginlägget!

How Roller Derby saved my life: a portrait of a chronically ill skater

Scarlett O’Harder skriver om sin kroniska sjukdom och hur den påverkat inledningen av hennes derbykarriär, men framförallt om hur hennes sjukdomstillstånd påverkats av derbyn. Tack vare derbyn har hon lyckats bygga upp och stärka sitt skelett.

 

En av mina tränare Kelly berättade att hon poängterat just detta i en intervju, men gällande alla kvinnor, även de utan sjukdomar; att många kvinnor struntar i att träna styrka och på så sätt missar chansen att hålla sitt skelett starkt. Derby är således ett perfekt sätt för oss att stärka skelettet!

Klicka här för att komma till inlägget!

Leave a Reply

  

  

  


+ fyra = 10

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge