Gästbloggare Scar T. Sue om SM-kvalet i Luleå

Hej! Detta är Scar T. Sue och jag tänkte berätta om lite om min dag från SM-kvalet uppe i Luleå i lördags. Det finns en viss risk att det blir lite fragmententalt då jag stod i peneltyboxen under alla fyra matcherna och där är man rätt upptagen med att tajma spelarnas straff. Men visst hann jag kika en del ut över tracken under spelets gång.

Dom två första matcherna var väldigt jämna och det var otroligt spännande. Publiken strömmade (nåja) in lagom till match nr 2 när Luleå spelade och även om det var långt ifrån halvfullt på arenan så lyckades hemmapubliken få det att låta som att det var fullsatt mellan varven. Härlig stämning då! Även Royal Army från Stockholm Royals hade den tappraste lilla tvåmanna-klack med sig som gjorde sitt bästa för att heja fram sitt lag under hela dagen och när inte dom spelade så hejade dom fram Malmö Royals.

royal army klack

Slutligen stod Västerås som total segrare denna dag. Grattis!! Stor eloge till era motspelare Luleå Roller Derby (som också gick vidare till sommarens SM), Malmö Royals och Stockholm Royals!

Vi var ett härligt NSO-gäng som fick kämpa denna dag med korta raster mellan varje game (det heter visst inte bout längre har jag blivit upplyst om) där vi var på fötterna från tidig morgon till en bit in på kvällen. Men vi fick allt och funka och det flöt på bra och dagen gick förvånansvärt fort. Är så imponerad av dom fyra lagen och har sett spelare som gjort så snygga grejer under matcherna att jag är riktigt glad att jag åkte upp till Luleå och hjälpte till som NSO och deltog i detta välarrangerade event som Luleå roller derby har anordnat.

Tack även till Sara Elebro från Gothenburg Roller Derby och Elin ”Knuckles” Jakobsson från Ume Radical Rollers som var denna lördag AWSOME announcers. De hade läckra klädbyten för varje match att bjuda publik, spelare, zebror och NSO’s på och höll micken varm från morgon till kväll med sitt härliga humör. Bra jobbat tjejer!!

fotograf anders häll nso luleå sm kval

Foto Anders Häll

Det dröjer förresten inte länge förrän jag åker upp till Norrland igen, den 17:e Maj men då blir det som skejtare till Radical Rookie Rebellion som arrangeras av Ume Radical Rollers. Det ska bli så skoj, jag hoppas vi ses!

Scar T. Sue

Läs även Derbygalens inlägg om SM-kvalet!

Leave a Reply

  

  

  


+ fyra = 8

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge