Hjälm i roller derby – vilken ska man välja?

Såhär i säsongsuppstartstider när många börjar fresh meat och är nya inom derby tänkte vi att det är på plats med en repris av hjälmfrågan: Vad ska man ha för hjälm när man spelar roller derby?

De flesta köper en skatehjälm när de börjar åka rullskridskor, vilket inte är så konstigt eftersom det är det man oftast ser på spelare och det är det som erbjuds i alla rookiepaket. Det finns dock många argument mot att göra det, den är nämligen inte säker efter första slaget/smällen eftersom det är en så kallad one impact-hjälm. Och att hjälmen håller för smällar är väldigt viktigt när med tanke på att vi sysslar med en fullkontaktsport där vi tacklas och åker jävligt snabbt ibland. Du kommer trilla, du kommer slå dig. Du vill att huvudet ska hålla.

Många uppgraderar efter ett tag till hockeyhjälm eftersom de i de allra flesta fall är gjorda för att klara flera smällar, de är också justerbara vilket gör att de oftast sitter bättre, och att hjälmen sitter bra och rätt är en förutsättning för att den ska skydda som det är täntk. Det senaste på marknaden är S1 Lifer – en multi impact-skatehjälm, dvs en skatehjälm som ska vara lika säker som en hockeyhjälm. Ännu ett bra och säkert alternativ helt enkelt.

Läs mera om hjälmar:

Vad åker ni med för hjälm och varför?

/Elin, stolt hockeyhjälmare

Läs mer om S1 Lifer.

Leave a Reply

  

  

  


× fem = 10

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge