I went to Berlin and all* I saw was this awesome QUADshop!

Alltså, Kain, jag vill påtala att jag inte bara vädrade mina skydd i Berlin. Faktiskt. Det låg mycket träning bakom det!

En sak som är i stort sett obligatoriskt när en åker till Berlin är ju att besöka fantastiska QUAD roller skate shop som ägs och drivs av två spelare från Berlin bombshells, Master Blaster och Great Vengeance. Fram tills i fredags har jag varit lite fundersam till alla dem som åkt till Berlin bara över en dag för att köpa nya skates. Men nu, nu förstår jag precis varför det är exakt vad alla borde göra!

I en intervju från 2012 säger geniet Master Blaster såhär:

”Any skater can tell you how critical it is to have equipment that fits well and suits you. What most skaters don’t realize is that you’ll only know what’s right for you if you can compare. Online comparison is ridiculous and ineffective.”

När vi kom till Berlin i fredags inledde vi med att vara förvirrade på flygplatsen, sen åkte vi till vårt hostel, dumpade väskorna och åkte därefter direkt till Quad. Vi kom dit till tolv och det var tomt i butiken. Därpå följde närmre fyra timmar av så sjukt bra service och så sjukt bra förutsättningar för oss att hitta skaten som passar just oss bäst.

Vi fick prova två skor i taget, välja den som kändes bäst och byta ut den andra mot en annan modell. Och välja vilken av dem som satt bäst. Om och om igen tills vi hade provat allt som fanns i lager. De flesta av oss satt då där med en boot på foten och hade hittat den modellen som passade oss bäst. Det tog ungefär tre timmar och var verkligen inget hastjobb, vi fick gå runt lite, vifta på tårna, gnälla över att de var för små, höra att de var precis i rätt storlek och att de skulle töja sig, gå runt lite till och sätta oss ner igen eftersom fötterna domnade av.

Det är svårt att hitta rätt skate. Det är svårt att veta hur det ska kännas, hur stor den ska vara och vad som händer med skaten när den används. Vissa töjer sig andra gör det inte, vissa modeller ska formas, vissa modeller passar för smala fötter och vissa för breda. Mycket går att läsa sig till, men det finns inte en chans i hela världen att du gör ett lika informerat och välgrundat val när du beställer skates på nätet. Det är svårslaget att kunna gå till en butik och faktiskt testa, det är ännu mer svårslaget att få tre timmars konstant service av personer som verkligen vet vad de pratar om.

Jag har verkligen inte längre svårt att förstå varför folk åker ända till Berlin (eller vart en nu åker) för att köpa nya skates. Det mötet, den kunskapen och de förutsättningarna att prova ger verkligen alla möjligheter att hitta rätt utrustning just för dig.

Mina skates då? Såklart fanns inte plattan jag valde inne i rätt storlek, så mina levereras förhoppningsvis i nästa vecka eller veckan efter det. Så pass pepp på detta!

2014-10-24 14.10.59

*QUAD var faktiskt inte allt jag såg. Jag såg två dagars boot camp, två bouts och en massa scrimm också. Och god mat. Mer om det i ett annat inlägg!

 

2 comments to I went to Berlin and all* I saw was this awesome QUADshop!

Leave a Reply

  

  

  


8 × sex =

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge