Jag har alltid tränat men aldrig sportat

Under min uppväxt har jag haft en stor, för att inte säga enorm, aversion mot sport. Jag har alltid tränat men aldrig sportat. Jag har envist hävdat att lagsport inte är något för mig men helt plötsligt en dag så föll jag för roller derby och allt vändes upp och ner.

Jag funderar mycket på vad som är annorlunda nu. Mycket hänger på mig och den personliga resan som mitt liv är och har varit. Men mycket är också derbyn och förutsättningarna för den här sporten som är så väldigt annorlunda jämfört med hur jag upplever att andra sporter är.

Jag tror att svaret till slut landade i mig när jag såg en match från playoffs förra veckan. När jammet var avblåst high fiveade Bonnie Thunders motståndarjammern som precis vunnit jammet på ett jäkligt snyggt sätt. Där och då förstod jag varför derby är något för mig, vad det är som gör den här lagandan tillgänglig för mig medan andra inte är det. För det är inte på någon annans bekostnad. Ja, det är klart vi älskar vårt lag och vi vill vinna och vi blir besvikna när vi inte gör det, men sen står ändå spelarna i en stor svettig hög och kramar första bästa person efter ett bout, oavsett om det råkar vara en medspelare eller motspelare. Vi avslutar varje bout med en gemensam spelarbild med båda lagen och det är så självklart för oss att när slutvisslan gått så är vi inte längre motspelare längre. Jag berättade detta för en person igår, hen blev förvånad och när jag tänker efter så håller jag med, jag har nog aldrig sett det tidigare.

Roller derby är ett kollektiv. Vi är uppdelade i ligor och lag, vi har vänner och ovänner, men i grunden är vi ett kollektiv som gemensamt har som mål att spela derby och att utveckla oss själva, varandra och sporten. Resan är minst lika viktigt som målet och jag är så tacksam att jag övervann mina egna fördomar och vågade ta steget och lät mig själv falla för detta.

2014-09-18 09.52.34

Leave a Reply

  

  

  


− 7 = två

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge