Lär känna Gävle Slobber Knockers

I förra veckan kunde vi läsa om Gävle roller derby, också kända som Gävla Slobber Knockers, i Arbetarbladet i artikeln Skridskor utan hal is.

Tandskydden åker in och som ivriga gladiatorer glider tjejerna in i salen. Den vanliga gympasalen förvandlas till en annan arena. Innebandybollar och klubbor byts ut mot rullskridskor och knäskydd. Rummet fylls av friktionen från hjulen. Det låter lite som ett tåg fast inte lika starkt.

gävle roller derby arbetarbladetgävle roller derby arbetarbladet 2

Bilder från Arbetarbladet.se // Catharina Hugosson

Före årsskiftet publicerades dessutom både en artikel (Lisa en krigare – på rullskridskor) och en krönika (”Plötsligt blev det nerförsbacke på alla håll”) om ligan och derby på GD.se (Gefle dagblad).

Ibland går det vilt till och på banan har hon både hjälm, knäskydd, armbågsskydd och tandskydd. Men det är rumpan som tar i mest och där finns det inget skydd. Blåmärken där bak hör till sporten och har till och med fått en egen benämning.

– Blåmärken på rumpan kallas för ”derbykisses”. Jag har klarat mig hittills, men det är bara en tidsfråga, säger Lisa och ler.

gd.se roller derby

gd.se roller derby 2

Bilder gd.se // Gun Wigh

 

Leave a Reply

  

  

  


4 + sju =

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge