Man blir bra på det man övar på!

Förra veckan bloggade jag om att jag har problem med mina t-stopp. Eftersom alla som hänger i derbyvärlden är så åsm fick jag snabbt väldigt mycket bra tips på hur jag ska göra. Tusen tack för det!

Några av tipsen som trillade in var:

  • Böj på benen!
  • Öva upp balansen.
  • Starta i t-stopps-position (då lär en sig hur det ska kännas).
  • Var noga med att inte bara bromsa med innerhjulen. Antingen alla fyra hjulen, de två yttre hjulen eller de två främre hjulen.

Vill du ha mer tips? Läs denna guiden om t-stopp eller läs mer i kommentarerna under förra inlägget.

Generellt kan man väl säga att öva, öva, öva är det viktigaste tipset. Vi blir bra på det vi övar på, det gäller väl i de flesta sammanhang. Så jag har helt sonika snörat på mig skatesen hemma i vardagsrummet och bromsat mig fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Nej, förutsättningarna i mitt vardagsrum är inte samma som i andra, skarpare lägen. Det är lugnt och kontrollerat, golvet är bra osv osv. Men jag tänker att muskelminne är en bra grej och att genom att nöta, nöta, nöta under bra förhållanden så har jag utmärkta förutsättningar för att också klara t-stoppen när golvet suger, det är folk runt om kring mig och jag är stressad eftersom jag har lärt kroppen hur det ska kännas och hur den ska göra!

(Ja jag vet att jag borde böja på benen mer. Jag vill dock skylla lite på vinkeln och det faktum att jag håller i mobilen samtidigt.)

1 comment to Man blir bra på det man övar på!

Leave a Reply

  

  

  


+ 7 = tretton

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge