Möt CaRollin Thunder – en av 27 uttagna till träningstruppen med Team Sweden!

Det var ett helt gäng spelare som blev uttagna till träningstruppen, 27 stycken närmare bestämt. Här kommer en liten intervju med CaRollin Thunder! Läs förra intervjun med She-Lock Holmes här!

Först och främst grattis! Nu har det ju gått ett tag sen du fick beskedet att du kom med i träningstruppen. Hur har det varit sedan beskedet kom?
Tack så hemskt mycket! Jag tror helt ärligt inte att jag riktigt förstått att det är sant, jag vågade aldrig riktigt hoppas på att jag skulle bli uttagen. Jag har väl gått på små rosa moln hela veckan!

Hur var ditt första möte med Roller Derby?
Jag såg filmen Whip It och några år senare fick jag ett ryck och ville börja träna, gärna något galet och brutalt. Och så kom jag att tänka på roller derby och mailade STRD som skulle ha try-outs bara någon helg senare. Mina vänner skrattade mest åt mig och trodde att jag skämtade. Idag kan jag inte annat än tacka dem för det var just för att motbevisa dem som jag tog mig till try outs! Men att jag skulle fastna trodde väl inte jag heller.

Var spelar du idag och vilken position brukar du spela?
Jag blockar för Stockholm Roller Derby.

Hur har resan till att söka till Team Sweden sett ut för dig?
Innan min fresh meat-period så hade jag aldrig spelat någon sport, faktum är att jag avskydde att röra på mig överhuvudtaget. Idag kan jag inte tänka mig något roligare än (derby)träning! Jag klarade minimum-skills i januari 2013 och sedan dess har allt rullat på i en rasande fart och jag har njutit av varenda sekund. På mindre än ett år har jag förverkligat så många drömmar och Team Sweden har definitivt varit den största!

Vilken är din främsta styrka som derbyspelare?
Rent skill-mässigt är min främsta (men ibland också sämsta) egenskap att jag gärna spelar baklänges. Annars är det mitt fokus, när jag spelar finns det inget annat än spelet i mitt huvud.

Vad kommer du satsa på mest träningsmässigt framöver?
Utöver de vanliga träningarna med laget så kommer jag att satsa mer på off-skate. Jag vill bli starkare, mer explosiv och få bättre kondition!

Vad är ditt största derby-moment? Utöver att komma med i truppen såklart ;)
När jag fick vara med och representera STRD i Sveriges första roller derby mästerskap! Uppladdningen inför SM var fantastisk och jag lärde mig så mycket när jag fick träna med så erfarna spelare.

Sista frågan då: Vilken låt skulle du vilja att Team Sweden har som inåkningslåt?
Ridin’ Dirty med Chamillionaire!

1377113_572159042850164_1709036592_n

Bilden är tagen av Marko Niemelä

Leave a Reply

  

  

  


fyra × = 24

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge