Möt She-Lock Holmes – en av 27 uttagna till träningstruppen med Team Sweden!

I förrgår offentliggjordes resultatet av landslagsuttagningarna inför världscupen i Roller Derby som går i Texas 2014. 27 briljanta spelare har valts ut till en träningstrupp som kommer träna och bouta tillsammans under 2014, ur den truppen kommer sedan Team Sweden plockas ut för en resa till Texas om ganska exakt ett år. Vi passade på att ställa några frågor till Västerås Roller Derbys egna She-Lock Holmes som är en av de 27!

vincent micheletti shelock holmes 2

Först och främst grattis! Nu har det ju gått ett par dagar sen du fick beskedet att du kom med i träningstruppen. Hur har det varit sedan beskedet kom?

Tack! Hela måndagen låg jag hemma med förkylning, så jag kom aldrig ur derbybubblan, haha. Först på kvällen träffade jag icke-derbymänniskor och kunde börja tänka på annat. Alla har gratulerat mig, både klass- och lagkamrater, och det känns så absurt och fantastiskt.

Hur var ditt allra första möte med Roller Derby?
Det var, som för så många andra, genom Whip It. Jag såg den våren 2010 och den blev min favoritfilm. Den hösten flyttade jag till Berlin och tvingade min bästa vän se filmen med mig, och efteråt googlade han och sade ”Men det finns ju här!” Jag såg min första match i mars 2011, skrev upp mig på intresselistan och började träna i maj.

Var spelar du idag och vilken position brukar du spela?
Idag spelar jag i Västerås Roller Derby, och här tränar alla allt, med undantag inför match. Personligen trivs jag bäst som jammer, men offensiv blocker är också kul.

Hur har resan till att söka till Team Sweden sett ut för dig?
Första världsmästerskapen var ju för två år sedan. Då hade jag skejtat i ungefär 6 månader och spelat ett bout. Jag satt klistrad hemma hos olika derbyvänner hela helgen i raggsockor i Tysklands färger och naglar målade som svenska flaggan, för att heja både på team Sweden och de tyskar jag kände i team Germany. Den helgen bestämde jag mig för att jag skulle vara med nästa gång. Så bra skulle jag också bli.

Vilken är din främsta styrka som derbyspelare?
När jag var på Rauken Roll (derbysemester på Gotland som anordnas av Visby Valkyries) sade Sloppy (tränare och bench coach för STRD): ”I like the tenacity.” Även i Berlin sade de att jag var seg och aldrig gav upp, så det är väl det då: jag ger fanimig inte upp!

Vad kommer du satsa på mest träningsmässigt framöver?
Jag kommer fortsätta på samma sätt som jag gjorde inför uttagningarna: derby med VSTRD två gånger i veckan (förutom de gånger jag är ute och flänger i derbyärenden) och gymmet 2-4 gånger i veckan. Jag försöker träna uthållighet och bygga muskler för snabbhet och stabilitet.

Vad är ditt största derby-moment? Utöver att komma med i träningstruppen nu såklart.
Det var när jag fick veta att jag skulle få spela min första match. Jag såg mitt namn på en roster för första gången och trodde jag skulle dö av lycka. Fast när vi, Berlins B-lag, vann den matchen (mot London Rockin’ Rollers) var också jävligt fantastiskt. Jag hade aldrig känt mig så oslagbar eller snygg förut! Sedan har jag sett foton från den matchen där jag ser ut som en idiot, men det gör liksom inget, för när jag ser dem minns jag fortfarande den känslan!

Sista frågan: Vilken låt skulle du vilja att Team Sweden har som inåkningslåt?
HJÄLP. Det där är ju jättesvårt! Efter att bara väldigt snabbt ha konsulterat Spotify säger jag U Should Know Better av Robyn (feat. Snoop Dogg). Bara jag slipper Swedish House Mafia…

Tack så mycket säger vi till She-Lock Holmes, och lycka till!

vincent micheletti shelock holmes

 

Båda bilderna kommer från Vincent Micheletti.

Leave a Reply

  

  

  


1 + fyra =

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge