När P!nk is the new black tog sig an Freaks and Geeks – OCH VANN!

DSC_8245

P!nk is the New Black
Foto Torgny Pettersson

Så vi drog på roadtrip i helgen, till Örebro som skulle anordna ett litet scrimm men som blev till en publiktät (det ryktas om 200+ personer i lokalen) fest. Vi fick spela med helt grymma spelare från både Suffer City och Sun City, de flesta ganska nya – precis som vi.  Jag fick leka alternate, peppa järnet, kände mig helt usel på det dära udda golvet som slet all min ork men kände mig som en jäkla gudinna som blocker. Och ja, vi vann ju faktiskt men det var liksom lite sekundärt för det var så sjukt kul att få spela att jag faktiskt inte tror det hade gjort mig så mycket om vi förlorat. Och då är jag en ganska usel förlorare. Egentligen.
Laget vi mötte var liksom vi ett hopkok från olika ligor, även de verkade tycka att det var en fantastiskt kul grej att få göra. Väsentlig skillnad det här med att ha en coach dock, det ska vi sikta på nästa gång (även om vi hade bästa Moa som skötte våra lines exemplariskt).  Förresten, jag är fortfarande lite lätt hög efter helgen. Bara sådär.

derby10 derby8 derby5

snyggon spelar derby

Foto: Kjell Brelleman

Golvet sa jag ja, vi spelade i en lokal som heter Tegelbruket och utifrån skicket så var det ju perfekt. Nybyggt och fräscht. Men så himla greppigt golv att jag inte tror någon lyckades göra ett vettigt plogstopp. Eller så inbillar jag mig bara det för att inte känna mig själv så himla usel. För jag bara gled. Vidare, vidare, vidare. Spelet gick därmed fort, första jammen hade jag problem att hålla balansen och ibland var det mest klungar som låg på golvet. Sen lärde man sig sakta men säkert andra alternativ.

Scrimmet var fantastiskt jämnt, vi ledde med ett tjugotal poäng i halvtid men Freaksen tog igen det fint och fem minuter innan slutsignalen var det ett fåtal små poäng som skiljde. Vi var stressade och när de passade på att ta en timeout kommunicerade vi ut vikten av att andas och att ta det lugnt (sånt där som Allstars tjatar på oss om när vi flämtar ungefär som döende flodhästar på speed). Fem minuter senare låg vi 46 poäng upp och stod som segrare. Teamwork alltså, vilken jävla grej!  Dagens riktiga vinnare måste dock ändå varit Nerike Knockouts som lyckades med bragden att arrangera sitt första riktiga publikevent, inte nog med det – ha fullsatta läktare och fint underlag för fortsatt derbyfeber i Örebro framöver. Tack för galet snyggt arrangemang Knockouts!

DSC_7765 Stort cred till alla dessa underbara NSOs och refs som ställer upp och ser till att vi får dessa underbara erfarenheter.
Vad vore vi utan er?

 

Leave a Reply

  

  

  


8 − = sex

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge