Nya rankings från WFTDA – hur ser det ut för de europeiska lagen?

Idag kom det äntligen nya rankings från WFTDA, mycket spännande! Och lite verkar ha hänt både för våra Svenska lag och för flera andra lag i Europa. Här nedan ser ni en sammanställning av alla (?) europeiska lag som är med på WFTDA:s ranking, inom parentes finns rankingen från november 2013.

 1. London Rollergirls, UK – 7 (7)
 2. Auld Reekie Roller Girls, UK – 88 (94)
 3. Glasgow Roller Derby, UK – 93 (99)
 4. Stockholm Roller Derby, SWE – 114 (118)
 5. Tiger Bay Brawlers, UK – 116 (116)
 6. Helsinki Roller Derby, FIN – 124 (124)
 7. Crime City Rollers, SWE – 127 (128)
 8. Central City Rollergirls, UK – 132 (125)
 9. Berlin Roller Derby, DE – 133 (132)
 10. Leeds Roller Dolls, UK – 152 (155)
 11. Royal Windsor Rollergirls, UK – 153 (148)
 12. Gent Go Go Rollergirls, BE – 155 (150)
 13. Lincolnshire Bombers Roller Girls, UK – 164 (162)
 14. Paris Rollergirls, FR – 165 (-)

Saker som är skoj: det rör sig en del uppåt! Auld Reekie klättrar och befäster verkligen sin plats i division två. Både Stockholm och Crime City, de enda Svenska lagen, rör sig uppåt. Stockholm tar sig till och med om Tiger Bay! Och Central City faller ner efter Crime City. I nedre halvan av listan rör det sig förvisso mer neråt, vilket är tråkigt, det borde ju gå bättre för alla! Grattis för övrigt till Paris som är med i rankingen för första gången någonsin.

För den som vill ha lite perspektiv rekommenderar jag dock en kik på FB-sidan European Roller Derby Rankings som kom med nya siffror tidigare i veckan. Den listan ser liiite annorlunda ut, av flera skäl. Framförallt är den längre. Den innehåller dels både B- och C-lag, dels måste ligorna inte vara med i WFTDA för att rankas. Detta resulterar i att det finns i alla fall ett lag på topp-10 som inte är med i listan ovan eftersom de inte är med i WFTDA (än). Eventuella skillnader kan också förklaras av att i just den europeiska rankingen räknas alla bout in mellan europeiska lag (där resultaten släpps offentligt) medan WFTDA rankingen enbart baseras på ”sanktionerade bout”, dvs bouts som spelas mellan två ligor av deras respektive WFTDA-chartrade lag enligt WFTDA:s regler.

En rolig sak med just den europeiska rankingen är dock att Kain Saw:s lag för första gången någonsin är med! Efter deras bout förra helgen (som de ju vann!) placerar de sig på en ärofylld 258 plats i Europa! Heja Gonna Be’s! (Vad jag inte förstår är varför Norrköping som spelade i samma bout inte är med?)

IMG_2072Gonna Be’s äger Norrköpings Sluts United. Bild från förra helgen.

 

6 comments to Nya rankings från WFTDA – hur ser det ut för de europeiska lagen?

Leave a Reply

  

  

  


1 − ett =

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge