Och där hittar vi Roller Derby, längst ner på listan. Som den kvinnodominerade sport det är.

Igår mina vänner stod två härliga timmars träning på schemat för mig och mina Royalskompisar. Jag och min freshiekompis Malin besteg evigetslånga trappor i Södermalmsskolan, bytte om glada i hågen, var taggade och… togs hastigt ner på jorden igen. Strax före vår inbokade träningstid fick vi beskedet om att hallen, som så många gånger förr, var dubbelbokad. (Detta är tredje gången jag rullar med Royals, och andra gången detta händer.)

Det är generellt sett extremt svårt att få halltid i Stockholm, och för en relativt ny kvinnodominerad sport verkar det vara i stort sett omöjligt att få något annat än oregelbundna och väldigt väldigt sena tider. Royals har vad jag vet inte en enda fast träningstid utan alla träningar planeras enskilt, det bokas halltid allt eftersom och ofta faller vi mellan stolarna just av den anledningen. Igår var vi dubbelbokade med ett gäng som alltid har den träningstiden (hur det ens är möjligt) och då har vi väldigt lite att sätta emot. Detta är oerhört frustrerande och tar väldigt hårt på de som engagerar sig ideellt med detta.

Men. Vi bet ihop. Satte oss på golvet i omklädningsrummet och pratade regler. Jag har nu lärt mig om att bridgea, om skillnaden mellan out of play och out of bounds samt om hur ett six point pass går till. (Ja det existerar. Förklaring kommer i ett annat inlägg!) Efter en timme blev hallen ledig och vi snörade snabbt som attans på oss skatesen och köttade järnet. Det som till slut ändå blev av blev asbra, golvet kändes som typ klister så vi övade jättemycket på stepping och mot slutet lite crossovers. Jag var inte en vacker syn när  vi var klara, men mycket mycket nöjd!

20140212_183338Kreativa regelförklaringsmodeller!

20140212_200813Svettiga och nöjda freshiesar!

6 comments to Och där hittar vi Roller Derby, längst ner på listan. Som den kvinnodominerade sport det är.

Leave a Reply

  

  

  


1 × = fyra

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge