Om roller derby-namn i senaste Språktidningen!

Igår slet jag upp min älskade Språktidning på jakt efter numrets höjdpunkt – artikeln om roller derby-namn som jag sett fram emot. Och jag blev inte besviken! Det var fantastiskt skoj att läsa om Visby Valkyries och bakgrunden till några av spelarnas namn, och såklart jätteskoj att derbyn får så mycket utrymme. Är det nu det händer!? Artikeln finns dessutom att läsa på webben, håll till godo!

”Det är träning med Visby Valkyries. Spelarna snör på sig sina rullskridskor och skejtar ut på den ovala banan, där Tacky Dolphin står redo att drilla sina valkyrior. Tacklingar och slalomåkning måste sitta perfekt. Plötsligt gör Fittbullterriern ett ryck. I skarpt läge är hon den som ska samla poäng genom att ta sig förbi motståndarna. I ögonvrån ser hon hur lagkompisarna That’s not my name och Nekrofelin trycker undan några tänkta förföljare, samtidigt som Flyin’ Fenix och Killer Boo handlöst tumlar ut över kantlinjerna.”

IMG_20140325_222543

Leave a Reply

  

  

  


8 − sex =

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge