Rollerderbysm dag 1 – såhär gick det!

En dag, fyra fantastiska bout. Vi har varit på plats och hejat och haft det allmänt bäst. Såhär har det gått.

Bout 1 – Västerås roller derby mot Gothenburg roller derby
En jämn match mellan lagen som var rankade fyra och femma. Det började jämnt och efter första perioden stod det 95-75 till Göteborg. I andra perioden drog dock GBGRD ifrån ordentligt och vann andra halvlek och hela boutet. Slutresultatet blev 182-116 och det innebär att Göteborg tog sig vidare för att möta STRD i semi senare under dagen medan Västerås får vänta in placeringsbout om femteplatsen imorgon.

Bout 2 – Luleå roller derby mot Dock City Rollers
Detta var inte en jämn match. Detta var lagen som var rankade sexa (Luleå) och trea (DCR), och förutsättningarna för Luleå var tuffa. Slutresultatet blev imponerande 434-50 till Dock Citys fördel. Det innebär att de gick vidare till semi mot CCR medan Luleå möter Västerås imorgon. Senast de möttes var i våras under kvalturneringen till SM, då vann Västerås.

Bout 3 – Gothenburg roller derby mot Stockholm roller derby
Detta är förra årets fyror mot förra årets svenska mästare. Inte helt oväntat kontrollerar STRD boutet redan från start, Göteborg rådde helt enkelt inte på STRDs väggar och Stockholm vinner lätt med 512-68. Helt sjukt att de kom över 500! Det innebär att GBGRD får spela om bronset och STRD kan se fram emot ännu en SM-final!

Bout 4 – Crime city rollers mot Dock city rollers
Ännu en utklassning. CCR, förra årets tvåor, manglade Dock city. Slutresultatet blev 406-132 efter en rolig avslutning där CCR tog time out för att säkra ett sista jam, trots att de redan hade vunnit, enkom för att komma över 400 poäng.

Detta innebär att morgondagen ser ut som följer:

  • 10.30 möts Luleå och Västerås i ett bout om femte och sjätteplatsen.
  • 13.00 möts GBGRD och Dock City i bronsmatch.
  • 16.00 är det final mellan CCR och STRD!

 

IMG_1395 IMG_1676

 

Leave a Reply

  

  

  


ett × 5 =

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge