SMGULD TILL STOCKHOLM ROLLER DERBY

Kan vi prata om en sak, detta med bouts som avgörs i sista jammet, är det inte dags att vi förbjuder det? Mitt hjärta orkar inte. Det är så nervöst. För jäklar vilket bout! Ska jag sammanfatta kvällens SM-final men ett ord blir det adrenalin. I mig alltså. Så mycket jag har svettats och skrikit. Det faktum att jag inte ens visste vem jag hejade på gjorde inte saken lättare eftersom det i stort sett innebar att jag hejade på båda hela tiden.

Första perioden var jämn, det var lead change många gånger och i halvtid stod det sjuka 98-97 till STRD, en poängs skillnad, det är ju ORIMLIGT. I första delen av andra perioden var det också jämnt, men när det var ungefär en kvart kvar hade CCR helt plötsligt ett övertag på 40 poäng och jag och många med mig var nog ganska övertygade att det var avgjort. Men ni vet, man ska aldrig säga aldrig och särskilt inte när det kommer till Stockholm Roller Derby. De knappade in och inför sista jammet låg de helt plötsligt bara under med åtta ynka poäng. Och det var power jam till STRD.

Jag skulle säga att det här boutet avgjordes i alla power jams, för det var så många! Mad Maloony från STRD började som sagt sista jammet med power jam och ungefär lagom till att BÄSTA COOLASTE HANNA (min kusin, jag är partisk) kom in igen för sitt initial pass så hade STRD gått om med några poängs marginal och Loony blåste av vid ställningen 201-194. Och vi skrek. Och skrek och skrek och skrek.

Jag tycker att det hade varit kul om CCR vann och de hade varit så värda det, samtidigt spelade STRD ett fantastiskt bout och tog en välförtjänt vinst. Mest av allt tycker jag det är så jävla roligt och häftigt att vi kan spela derby på den här nivån i Sverige. Idag visade vi än en gång att derbysverige är en ostoppbar kraft som bara stormar mot resten av derbyvärlden. Så sjuhuhukt coolt!

Grattis Stockholm Roller Derby, svenska mästare för andra året i rad!

Missade du boutet finns det att se på SVT play.

För mig personligen har det varit några tuffa veckor med mycket resande och jag har varit så trött så trött och så sliten. Men det här boutet, det gjorde allt värt.

strd svenska mästare roller derby

Leave a Reply

  

  

  


fyra × = 32

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge