T-stopp, att det ska vara så svårt!?!?

T-stoppen ja. De går ju ungefär jättemycket åt pipan. Balansen vill bara inte infinna sig när jag åker på ett ben och när jag försöker bromsa åker alla ben åt alla håll samtidigt. Det går sådär helt enkelt. Vi nöter och nöter och nöter på träningarna, och visst går det framåt, men så sjukt sakta. Jag har hamnat i läget nu där jag blir provocerad av de som kan. Känns inte helt okej.

Hand upp – vilka hade problem med t-stopp som freshie?

Någon som har några bra tips att dela med sig av? Vad fick det att vända för er? Att jag måste öva, öva, öva vet jag redan om. Imorse stod jag och övade i kön på Hemköp…

6 comments to T-stopp, att det ska vara så svårt!?!?

 • She-Lock

  Böj på benen, lägg inte all tyngd på den bakre foten (den du bromsar med), utan bara lite åt gången. Se till att tyngden distribueras jämt över alla fyra hjul du bromsar med, alternativt mer på de två hjulen som är längst från hälen på den främre skridskon.

 • oooh jag hade samma problem, speciellt t-stop och transitions. Hade dock 2 strl för stora skates som knäade till mina transitions.

  Jag har några tips!
  – öva upp balansen, stå på ett ben medan du rör det andra benet framåt/bakåt/åt sidan. Så du blir stabil att kunna stå på ett ben medan det andra bromsar.
  – När du gör t-stops: Få upp lite fart och försök först få balans på ena benet, när du känner att du har balansen, då sätter du bak det andra benet (en bit ifrån) och sätter det försiktigt mot marken medan du för benet något mot ditt främre.
  – Är det fortfarande svårt har jag ett tips som fungerade för mig. Jag ställde mig stillaståendes i t-stop position. Sedan ”sköt jag fart” med det bakre benet. Så jag fick in rörelsen!
  – Nästan all balans ska vara på det främre benet tills du börjar stanna, då fördelar du vikten jämnt över båda skridskor :)

  • OMG, tack för alla tips! Grejen är att min balans är skitbra när jag står still, men så fort jag börjar röra mig så går det åt pipan :p

   Det där att stå och skjuta ifrån i t-stoppsposition gjorde vi faktiskt på en träning nyligen, måste prova igen för jag fick inte riktigt till det. Men det är ju genomgående så…
   DerbyLove – Elin recently posted…T-stopp, att det ska vara så svårt!?!?My Profile

 • Hanna

  Tror att typ alla har problem med T-stops i början ;)

  Tips om att böja på knäna och att bara lägga lite tyngd på den bakre skejten samt mest på de 2 yttre/bakre hjulen är bra!

  Mitt problem i början var att jag trodde att en skulle kunna stanna snabbt med en T-stopp. Men det är mer en glidande stop som oftast används i packet i ganska låg fart för att sänka farten när det är ont om plats dvs en inte får plats att göra plow-stops/hockey stops.

Leave a Reply

  

  

  


sju + 7 =

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge