Träningsrapport: tåstopp.

Igår var det träning för STRD på Bosön. Eftersom det är en liten hall (med ett sånt där grönt mjukt golv) brukar vi oftast köra mycket konditionsträning och allmänt jobbiga saker. Själv är jag inte så vältränad och brukar bäva lite inför torsdagspassen. Men igår hade jag superkul!

Vi utnyttjade det mjuka golvets fördelar och tränade på stopp, att springa på skatesen och att springa på tåstoppen.

När jag började rulla kändes det som om att det var mins en mil ner till tåstoppen när jag lutade mig framåt och jag kunde inte föreställa mig att det skulle kunna kännas bekvämt att springa på dem när en forcerar en vägg. Jag satte mitt hopp till att det i USA uppenbarligen finns spelare som kör utan tåstopp. Men så plötsligt en träning när jag försökte forcera en vägg sprang jag plötsligt på tåstoppen utan att ens tänka på det.

Därefter har det gått upp och ner med tåstoppspringandet. Att vända sig om och bromsa sina lagkompisar i väggen med hjälp av tåstoppen har en  träning varit omöjligt, för att nästa träning vara fullt möjligt. Om en lite bökigt. Att ha kontroll på spelet genom att vara den som bromsar och styr väggen är rätt trevligt. Jag gillar att se vad som händer.

Igår tränade vi på att göra turn around toe stop nära andra personer. En jättebra övning för att få kontroll på sina vändningar och stopp.

IMAG0537_Aladin

Nybörjartips!

Detta är vad som fick mig att våga börja använda tåstoppen. Hitta en slät och fin liten sluttning (antagligen lättast utomhus). Behöver inte vara lång eller brant alls. Ställ dig så att du har ryggen mot backen, så att du åker baklänges ner för den.

När du står på tåstoppen står du still, för att komma ner för backen måste du släppa efter på ena tåstoppen, så att hjulen kommer i kontakt med marken och du rullar bakåt. Genom att fortfarande ha tåstoppet mot marken kan du reglera farten. Variera med att ha ena skatens alla hjul i marken och parera med  den andra fotens tåstopp.

Leave a Reply

  

  

  


− 5 = fyra

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge