Uterull och tråkiga attityder

Igår trotsade jag förkylning och packade väskan med min gear och gav mig hemifrån. Vi hade träning och jag och några kompisar hade dessutom siktet inställt på förskate i solen.

Vi åkte till skateparken i Högdalen, och den är just det, en skatepark. Mestadels är det pooler och grejer men det finns några mindre, hyfsat plana ytor som passade bra för oss att skatea på. Det gick att åka runt och få upp lite fart, och det gick att öva skills. Mina kompisar hävdade att det var halt (inte så konstigt när vi mest åker på gummigolv), men jag tyckte det var helt amazing att åka där. Jag skulle gärna åka dit igen! Och bara detta att rulla i solen – finfina grejer!

Det fanns dock några mindre bra saker. En var kanske inte helt oväntad: en solig lördag runt lunch var det minst sagt proppfullt. Helt absurt mycket folk. Och lägg på det en ganska trist attityd om att vi inte fick åka där enligt vissa, för det är baaara till för skateboards (ja folk sa det till oss och andra som åkte med quads och inlines). Men om någon undrar struntar jag i det. Jag tycker absolut att det behövs fler fritidsområden i Stockholm, för såväl oss som skateare. Men så länge vi inte har park efter park dedikerade till oss med tracks utmålad så kan vi nog få hålla till i ett hörn på er gigantiska park. Tack så mycket.

2014-04-04 (1 av 37)

 

Ändå nöjd och glad, pga skates och sol och sånt! Bild från Alfva.

4 comments to Uterull och tråkiga attityder

 • Know the feeling! Den trista stämnngen letade sig även in på förföra årets derbyfestival i malmö, då kom skateboardåkare och kickboard-snubbar och sa åt oss att vi inte fick röra oss utanför den målade banan. ”åk på banan, där får ni vara”. Hrrmm.. tack och lov så finns tydliga skyltar vid malmös utepark som berättar att alla får åka där, inlines, quads och skateboards :)

  • Så himla tråkigt, känns liksom inte som att någon tjänar på det? Jag kan förstå om man inte vill ha tex cyklar eller liknande där, för att det kanske inte är byggt för det eller något och för att de verkligen tar mycket plats. Men vad är skillnaden mellan just inlines, quads och skateboards? Ca noll. Jag blir så frustrerad!
   DerbyLove – Elin recently posted…RoyalsträningMy Profile

 • Malin

  Detta gjorde mig skitsur, och jag har mejlat Stockholms idrottsförvaltning och förklarat läget och bett om att få tillägg på skejtparkernas skyltar om rullskridskor. Så fort jag har fått ett besked meddelar jag.

  Jättebra att veta att Malmö inte har några begränsningar för quads!

Leave a Reply

  

  

  


+ nio = 11

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge