Vad derby gör med oss del 2

Jag vet att BitterHittan skrev någon gång i våras om när jag ”råkade” öva derby på en äldre kollega vid matsalen. Sedan dess har jag lite hållit mig från kontoret dagarna efter derbyträning eftersom jag dels oftast lider av sömnbrist då vi har rätt sena träningar, dels är det är ju uppenbarligen farligt att vara jag i ett sammanhang med viktiga personer just då.

”när vi ska gå bakvägen förbi diskinlämningen på vårt kontor möter vi motstånd i pantertanterna som samlats i ring för att diskutera kring senaste Odd Molly inköpen de gjort. I vanliga fall hade jag ju bara gått rakt förbi, men just idag så tog en av damerna ett steg bak och nästan rammade mig in i soptunnan bakom – varpå jag av ren reflex från träningen kvällen innan – går ner i derbystand och tar spjärn för att skjuta upp höften mot henne. Lyckligtvis insåg jag att det här att blocka ut en 60-årig kollega uppklädd till tänderna in i tunnor fulla med matrester kanske inte var världens mest lyckade drag och hann i alla fall stanna upp kraften i rörelsen. En del. Om jag puttade till henne i alla fall? Eh jo. Så pass att hon vinglade till och fick ta spjärn mot väggen. Men det var inte hårt. Bara oväntat. Med vänlig hälsning, kontorets nya ligist som ger sig på äldre damer.”

Det var då, jag har hållt mig borta från trubbel en längre tid nu. Men så kom dagen idag, när jag ändå var tvungen att ta mig till jobbet. Exakt samma dag som anmälningen kom för ett bout som ska spelas i mars. Och jag började drömma, funderade på att anmäla mig. Skrev in namnet, raderade. Skrev igen. Började fylla i och fastnade i derbyns drömvärld. Vi sitter i öppet landskap (stora anledningen till varför jag sällan är på kontoret) så när telefonen börjar ringa högt sliter jag åt mig den snabbt och svarar:

-Vaga Bondage 

*ridå*

Så att 1) vi kan väl konstatera att namnet i alla fall sitter, 2) jag är sjukt tacksam att det inte var min kund eller någon högre instans på företaget som ringde just då, 3) att jag lyckats lära mig att hantera telefonrösten i det öppna landskapet så att inte alla kollegor behövde kissa på sig 4) Jag älskar derby

2 comments to Vad derby gör med oss del 2

Leave a Reply

  

  

  


+ 1 = fem

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge